הכנת אוכל בתנאי שטח

נוצר בתאריך: אוקטובר 3, 2021

יותר ויותר ישראלים בשנים האחרונות מחליטים לנסוע לטיולי שטח הכוללים לינה ובישול הארוחות בחיק הטבע. אין ספק שמדובר בחוויה מיוחדת במינה שמשאירה חותם
בקרב כל מי שלוקח בה חלק. ההכנות לטיול כזה צריכות להיות מיוחדות לא פחות, שכן בניגוד ללינה בבית מלון – יש הרבה יותר מה לקחת על מנת להתארגן ללינה ואכילה
בשטח. לשמחתם של כל אלה – יש כיום בכל רחבי המדינה אתרים רבים אשר מזמינים את המטיילים ללון באוהל, קרוואן או אפילו תחת כיפת השמיים וניתן להתמקם בהם
בנוחות רבה ולנצל כל רגע של חופשה.

נשאלת שאלה טובה והיא – איך הכי כדאי ונכון להכין את האוכל כשנמצאים בשטח. אמנם יש שלל גזיות וכירות ניידות אבל בזמן האחרון מתקבל הרושם שכולם מחפשים משהו
אחר ושונה, דרך מיוחדת להכין אוכל בכמות גדולה, דרך שתאפשר אוכל מבושל טרי, חם ואיכותי. סיר פויקה הוא בדיוק מה שדרוש להשלמת הטיול והשהייה בשטח. הסיר

מאפשר בישול בכמויות משתנות תוך התאמה למספר הסועדים וכמובן לבחור את התכולה. כיום ישנם אינספור מתכונים לבישול בסיר פויקה, בין אם מדובר בסועדים צמחוניים,
ארוחה בשרית או כל סוג אחר של ארוחה..

איך מבשלים בסיר פויקה?

בשביל להבין את צורת הבישול צריך להבין קודם כל איך בנוי הסיר. מדובר בסיר שניתן להשיג בגדלים ומידות שונים. הסיר עשוי מברול יצוק והדפנות שלו עבות מאד, עובי

שמטרתו לסייע בהעברה וחלוקה שווה של החום בכל נפח הסיר. אל תוך הסיר מכניסים מכל טוב – בשרים, ירקות, רטבים ותבלינים ומעמידים את הסיר בתוך המדורה. הסיר
מתאים מאד לבישול ארוך ולכן צריך לבחור מרכיבים שמתאימים לסוג בישול כזה – ירקות שורש וחלקי עוף או בשר גדולים.

עכשיו תלוי עיתוי הוצאת הסיר מהאש בצורת ההגשה הרצויה. אפשר לבחור להפסיק את הבישול מיד כשהבשר רך והירקות רכים ואפשר להחליט שמעדיפים להשאיר את הסיר
בתוך המדורה לפרק זמן נוסף על מנת לשמור על חום גבוה או לקבל רובד נוסף של טעם והשחמה. התבשיל המהביל מתאים מאד להגשה לצד סלט ירקות טרי או תוספת פחמימתית שתתלווה לרוטב העשיר והסמיך שיש בו את הטעמים של כל המרכיבים
שהוכנסו לסיר.

כיום סירי פויקה הפכו לחלק בלתי נפרד מציוד המחנאות של כל קבוצת מטיילים. יתרון נוסף הוא שקל הרבה יותר להצטייד במרכיבי מזון לא מבושלים מאשר לקחת לטיול אוכל מבושל וחם. בשר או עוף אפשר להכניס אל תוך הצידנית וירקות יכולים להיות בשק עד
השימוש. כאשר מגיעים אל המקום שבו מבשלים, אוכלים וישנים, אפשר להתחיל להכין את הארוחה. גם ילדים יכולים לקחת חלק בהכנות – קילוף הירקות, חיתוך זהיר, הכנסת המרכיבים אל תוך הסיר וכמובן פיזור התבלינים. כולם ייהנו לאכול ממעשה ידיהם.



© כל הזכויות שמורות לנוני גרילים בע"מ
האתר נבנה ומתוחזק ע"י UNICHAN - Digital Solutions

קנייה מאובטחת!
מקבלים את כל סוגי כרטיסי האשראי
0
    עגלת הקניות שלי
    עגלה ריקהחזור לקנות
    דילוג לתוכן