מאת writer

“נוני” הוקמה ע”י ישי קעטבי בשנת 1994. ישי הינו טכנאי גז מוסמך ברמה 2 עם ניסיון של 30 שנה בתחום הגז

קרא עוד
Connect & Follow facebook waze google instagram youtube

רשימת תפוצה

הירשמו לאתר והיו ראשונים להתעדכן במאמרים, מוצרים ובמבצעים החדשים שלנו

    טאבון פחמים

    נוצר בתאריך: 6 ביולי 2021

    בישול בשטח בדרכים שונות אפשרי כיום בזכות מגוון אביזרים שמשפרים את חוויית הבישול והאכילה כאחד. הפחמים עדיין נשארו מרכיב יסודי בהכנת האוכל בשטח ומעבר לנוחות השימוש בהם הם גם זולים, זמינים ומעל לכל – מעניקים לאוכל ניחוח, ארומה וטעם מיוחדים שלא יושגו בלעדיהם. זו הסיבה שהפחמים מהווים חלק בלתי נפרד מכל טיול בשטח, קמפינג או הכנת אוכל מחוץ למטבח הביתי. עם הפחמים אפשר להכין סוגים שונים של מאכלים בטאבון, מנגל או גריל וכמובן לעשן בשר במעשנת ביתיות או מקצועיות.

    הפחמים בעצם לא יוצרים אש גלויה אך בזכות העשן הרותח מתאפשר בישול אחיד עם ניחוח לא פחות ממדהים שכמובן אי אפשר לחקות בבישול הביתי. כאשר מדובר על טאבון פחמים אפשר לשלב אש גלויה עם פחמים מעשנות וכך לקבל שילוב של חום גבוה שמתפשט בכל החלל ומאפשר בישול של כמות מזון גדולה בפרק זמן קצר יחסית עם הארומה המיוחדת של טכניקת העישון. גם כאשר עושים שימוש במעשנות שמתבססות על  פחמים – העשן בעצם הוא זה שמבצע את רוב הבישול בזכות העובדה שהוא רותח בטמפרטורה גבוהה מאד.

    איך מכינים אוכל עם פחמים בשטח?

    כאמור – הפחמים הם מרכיב הכרחי אך למזלם של חובבי טיולי השטח הם גם זמינים, נגישים וזולים ובכלל לא מסובך להשיג אותם. חשוב לדעת שבמידה ונוסעים לטיול ארוך של כמה ימים – כדאי להצטייד בכמות גדולה על מנת שלא להיתקע באמצע הטיול בלי פחמים להכנת האוכל. יחד עם זאת – אף פעם לא ייווצר מצב של יותר מדי פחמים, שכן גם אם נשארים – תמיד אפשר לעשות בהם שימוש בטיול הבא או במועד מאוחר יותר. חשוב להתחיל את ההכנה מספיק זמן מראש, שכן צריך להדליק אש שתעודד את חימום הפחמים – מה שיאפשר בסופו של דבר את הבישול בטמפרטורה הנכונה.

    ישנם מקרים שבהם נושבת רוח חזקה שמקשה על הדלקת האש או מעכבת את חימום הפחמים. לכם חשוב להיערך מספיק זמן מראש על מנת שהמטיילים לא יהיו רעבים מדי וייקח זמן רב להכין את האוכל. כאשר מכינים טאבון פחמים חשוב לשים לב שהפלטה העליונה תהיה לוהטת ולא פחות, שכן אם היא לא תהיה לוהטת אי אפשר יהיה להניח על גביה את המזון ולקבל את אופן הבישול הרצוי. חשוב לשים לב לכמות הפחמים שתהיה מתאימה לקוטר הפלטה או לגודל של משטח החימום.

    הכנת אוכל בתנאי שטח היא תורה שלמה ומעניינת. יש הרבה מה לדעת ולא מעט דרכים לבחור מתוכן איך להכין כל סוג של מאכל. אין ספק שיש בכך לא מעט מן החוויה ולכן חשוב לבחור את המאכלים גם בהתאם לתנאי השטח שאליו נוסעים וגם לאופי והסגנון של המטיילים עצמם – ילדים, בוגרים או אנשים מבוגרים.

    מְעוּלֶה
    מבוסס על 291 ביקורות
    Asher Chen halevi
    Asher Chen halevi
    2022-04-05
    אנשים טובים, מחירים הוגנים 🌹
    Avi Elbala
    Avi Elbala
    2022-03-29
    חברים כרגע רכשתי מהם רשת למנגל קיבלתי מהם הסבר ושרות מעל למצויין באמת חברה עם הרבה הומור וסובלנות ומעבר לכל זה מקצועיות ואני הולך להיות שגריר שלהם מכיוון שהמחיר היה ראלי ושווה לכל כיס שאפו עליכם נוני אוהב אותכם ואת השרות שלכם
    Noy Yossef
    Noy Yossef
    2022-03-08
    לקוחה קבועה שלהם, תמיד כיף לבוא ולקבל שירות אדיב ומקצועי ובעיקר מלא בחוש הומור שמוציא אותי תמיד עם חיוך מהחנות
    יואב כץ
    יואב כץ
    2022-02-25
    שירות טוב, מקצועי, מעט יקר ביחס לאחרים
    חיים גרון
    חיים גרון
    2022-02-22
    אחלה שירות מקום נפלא
    מבשלים אוהד
    מבשלים אוהד
    2022-02-20
    נחמדים מאוד
    ליאור רגב
    ליאור רגב
    2022-02-12
    כל מה שאפשר לחלום עליו בהקשר של מחנאות ומנגל, כולל מבחר גדול של גרילי גז ומעשנות.


    © כל הזכויות שמורות לנוני גרילים בע"מ
    האתר נבנה ומתוחזק ע"י oneofus - יעוץ שיווק דיגיטלי

    קנייה מאובטחת!
    מקבלים את כל סוגי כרטיסי האשראי
    X
    רק רצינו שתדעו שבכל רכישה
    אתם בידים טובות!
    • טכנאי גז מוסמכים מעל 25 שנה
    • צוות מנוסה ומקצועי לשירותכם
    • שירות מלא גם לאחר הרכישה
    • ללא צורך באישור של טכנאי גז לאחר ההתקנה
    איזה כיף, תודה!
    0
      עגלת הקניות שלי
      עגלה ריקהחזור לקנות
      דילוג לתוכן