טיפים להכנת בשר בגריל

נוצר בתאריך: יולי 26, 2021

ארוחה שמכינים בגריל היא ארוחה מיוחדת במינה ויש הרבה הכנה והיערכות לקראתה. מדובר בדרך כלל בבחירה של מרכיבים מיוחדים וכאלה שמתאימים במיוחד להכנה בגריל ופחות חלקים או נתחי בשר שעושים בהם שימוש יומיומי בבישול במטבח. יתרה מכך – מי שמארגן ארוחת גריל בדרך כלל יבחר דווקא את מה שלא קונים בסופר השכונתי אלא את הנתחים המובחרים מהאטליז, יהיה לו חשוב לקבל המלצות על חלקי בשר שהגריל יחמיא להם ויהפוך את הטעם שלהם למושלם וכמובן שחשוב לשם כך לדעת את כל מה שצריך לקראת ההכנה. להלן כמה טיפים חשובים שכדאי לקחת בחשבון אשר לבטח ישדרגו לאין שיעור את ארוחת הגריל הבאה שמכינים.

 טיפים להכנת בשר בגריל

מה צריך לדעת על בשר לגריל?

להלן הטיפים החשובים שכדאי לקחת בחשבון כאשר מתחילים לארגן ארוחה בשרית על האש –

  • נתחים רגילים אל מול ייחודיים – יש לא מעט אפשרויות. אפשר לבחור במה שקל ונוח להכין וגם מכירים מהמטבח – חלקי עוף שונים, נקניקיות ייחודיות וכמובן בשרים שהמהות האמיתית שלהם היא ההכנה על הגריל.
  • תיבול – כל היופי בגריל הוא שהוא ממצה את הטעמים האותנטיים של הבשר ולכן כדאי דווקא לבחור בתיבול עדין בלבד שלא יאפיל על הטעם או יסתיר את הטעם של הבשר עצמו. שמן זית, מלח ופלפל בדרך כלל יתאימו מאד ויחמיאו לבשר.
  • חיתוך החלקים – יש נתחים מסוימים שהימצאותה של עצם, למשל, תעשה פלאים לטעם שלהם ויש כאלה שדווקא פס שומן יעשה את כל ההבדל. חשוב לדעת את ההבדלים וכך לבחור את המתאימים ביותר לארוחה.
  • עובי – יש סוגים של סטייקים, למשל, שהכי נכון וחכם לחתוך אותם דק דק ולצלות אותם ממש דקות ספורות ולעומתם יש נתחים שדווקא כשהם עבים הם מתבשלים מצוין ויש שילוב בין החוץ הפריך והעשוי היטב לבין הפנים הרך והנימוח.
  • תוספות – בשביל שהבשר יקבל את הבמה צריך שהתוספות אל יתפסו יותר מדי תשומת לב ויתאימו לארוחה. חשוב להתבסס על ירקות טריים, מבושלים או צלויים וכמובן שתייה שמתאימה לארוחה שכזאת.
  • אכילה בסמוך להכנה – הסוד האמיתי בארוחה שמכינים בגריל הוא לאכול מיד כשהאוכל יורד ממשטח הצלייה. אין צורך להמתין ויתרה מכך – ככל וממתינים הטעם יכול להיות פחות ופחות טוב. מומלץ להוריד ממשטח הצלייה ומיד להגיש לצלחות.

אין ספק שארוחת על האש היא ארוחה נהדרת שמתאימה לכל יום ולכל אירוע. כאשר מקדישים את הזמן ותשומת הלב לבחור את נתחי הבשר שהכי יתאימו לארוחה ולמי שמגיע לסעוד – אין ספק שכולם ייהנו וילקקו את האצבעות. מנות שמכינים על האש מתאימות לכל אחד ולכל גיל וכיום אפשר גם להכין שלל מנות צמחוניות על האש כך שכל אחד יכול להצטרף לארוחה ולהיות חלק מהחגיגה קולינרית.

למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם-

מבוסס על 291 ביקורות.
Asher Chen halevi
Asher Chen halevi
2022-04-05
מְאוּמָת
אנשים טובים, מחירים הוגנים 🌹
Avi Elbala
Avi Elbala
2022-03-29
מְאוּמָת
חברים כרגע רכשתי מהם רשת למנגל קיבלתי מהם הסבר ושרות מעל למצויין באמת חברה עם הרבה הומור וסובלנות ומעבר לכל זה מקצועיות ואני הולך להיות שגריר שלהם מכיוון שהמחיר היה ראלי ושווה לכל כיס שאפו עליכם נוני אוהב אותכם ואת השרות שלכם
Noy Yossef
Noy Yossef
2022-03-08
מְאוּמָת
לקוחה קבועה שלהם, תמיד כיף לבוא ולקבל שירות אדיב ומקצועי ובעיקר מלא בחוש הומור שמוציא אותי תמיד עם חיוך מהחנות
יואב כץ
יואב כץ
2022-02-25
מְאוּמָת
שירות טוב, מקצועי, מעט יקר ביחס לאחרים
חיים גרון
חיים גרון
2022-02-22
מְאוּמָת
אחלה שירות מקום נפלא
מבשלים אוהד
מבשלים אוהד
2022-02-20
מְאוּמָת
נחמדים מאוד
ליאור רגב
ליאור רגב
2022-02-12
מְאוּמָת
כל מה שאפשר לחלום עליו בהקשר של מחנאות ומנגל, כולל מבחר גדול של גרילי גז ומעשנות.


© כל הזכויות שמורות לנוני גרילים בע"מ
האתר נבנה ומתוחזק ע"י UNICHAN - Digital Solutions

קנייה מאובטחת!
מקבלים את כל סוגי כרטיסי האשראי
0
    עגלת הקניות שלי
    עגלה ריקהחזור לקנות
    דילוג לתוכן