מאת writer

“נוני” הוקמה ע”י ישי קעטבי בשנת 1994. ישי הינו טכנאי גז מוסמך ברמה 2 עם ניסיון של 30 שנה בתחום הגז

קרא עוד
Connect & Follow facebook waze google instagram youtube

רשימת תפוצה

הירשמו לאתר והיו ראשונים להתעדכן במאמרים, מוצרים ובמבצעים החדשים שלנו

    מדריך לעישון בשר למתחילים

    נוצר בתאריך: 26 ביולי 2021

    חובבי הבשר לא יכולים לוותר על בשר מעושן בזכות הטעם המיוחד והתהליך שמביא אותו להיות כזה. מדובר בתהליך שכל שלב בו חשוב, יש הקפדה חמורה על זמנים ועל בחירת הנתחים וחשוב לשים לב היטב מה עושים ואיך לומדים את התהליך. מי שמעוניין להיכנס לתחום הזה ולהתחיל לעשן בשר בעצמו צריך בתור התחלה לקבל טיפ חשוב ומהותי ביותר והוא – להתאזר בסבלנות רבה. העישון של הבשר הוא בעצם צלייה בטמפרטורה נמוכה ונדרשות כמה וכמה שעות לצורך עישון יעיל ומתאים על פי הנתח שאותו בוחרים ויש חשיבות לסוג המעשנת שבה משתמשים. דבר נוסף וחשוב שצריך לשים לב אליו הוא סוג המעשנת. המעשנות הנפוצות והמבוקשות ביותר הן מעשנות שפועלות על גחלים והן גם המומלצות ביותר. בנוסף להן יש מעשנות שפועלות על ידי גז או חשמל.

    מדריך לעישון בשר למתחילים

    הכנת הבשרים והמעשנת לקראת העישון

    חשוב מאד לדעת שמעבר לכמה שעות שנדרשות לבשר לשהות בתוך תא העישון במעשנת – נדרשות כמה שעות למעשנת לבד להגיע לטמפרטורה המתאימה לעישון. אם המעשנת פועלת באמצעות גחלים – במהלך שעות אלה הגחלים נדלקות ואט אט מגיעות לטמפרטורה הדרושה. את הזמן הזה אפשר וכדאי לנצל להכנת הבשר. נתחי אנטרקוט הם המתאימים והמומלצים ביותר בקטגוריית עישון בשר בקר אך אפשר לעשן גם עופות, נקניקיות מסוגים שונים, חזה אווז, צלעות ואפילו דגים מסוימים. הנתחים צריכים להיות גדולים ככל האפשר או מחוברים זה לזה. את הבשר או הנתחים מניחים בתוך תא העישון במעשנת כמו שהם וממתינים בסבלנות לאורך הזמן הדרוש לפעולה. לאחר אותן שעות של עישון מוציאים את הנתחים ונותנים להם לנוח מעט על גבי משטח עבודה. אחרי כ- 20-30 דקות אפשר וכדאי לתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס ולפרוס. חשוב לשים לב שהמעשנת חמה מאד בשלב שבו מכניסים אליה את הבשר או הנתחים.

    מה עוד חשוב לדעת על עישון בשר?

    חשוב מאד לבחור נתחים שאוהבים לאכול גם בטכניקות בישול אחרות, שכן הטעם המעושן יהיה הרבה יותר מוערך בדרך זו. דבר נוסף שכדאי לדעת הוא שישנם נתחים או חלקים שאפשר להשרות במרינדה במשך כמה שעות לפני שמכניסים למעשנת וללא ספק הטעם שלהם יהיה הרבה יותר מיוחד ועמוק. חשוב לציין שלא כל מי שחובב בשר מעושן אוהב זאת ובדרך כלל מעדיפים לעשן את הבשר כמו שהוא. לפני שקונים מעשנת בשר חשוב לשים לב לגודל תא העישון, לטכניקת העישון (גחלים, גז או חשמל) וכמובן למחיר. טווח המחירים מתחיל בכמה מאות שקלים ויכול להגיע לכדי כמה אלפים ולכן יש חשיבות לצורה, לחברת היצרן ולאופן הפעולה של המעשנת, כמו גם לגודל של נתחים שלמים שאפשר להכניס לתוכה. ללא ספק בחירה מדוקדקת תביא איתה קנייה מוצלחת ומעשנת שאפשר יהיה לעשות בה שימוש ממושך.

    למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם:

    מְעוּלֶה
    מבוסס על 291 ביקורות
    Asher Chen halevi
    Asher Chen halevi
    2022-04-05
    אנשים טובים, מחירים הוגנים 🌹
    Avi Elbala
    Avi Elbala
    2022-03-29
    חברים כרגע רכשתי מהם רשת למנגל קיבלתי מהם הסבר ושרות מעל למצויין באמת חברה עם הרבה הומור וסובלנות ומעבר לכל זה מקצועיות ואני הולך להיות שגריר שלהם מכיוון שהמחיר היה ראלי ושווה לכל כיס שאפו עליכם נוני אוהב אותכם ואת השרות שלכם
    Noy Yossef
    Noy Yossef
    2022-03-08
    לקוחה קבועה שלהם, תמיד כיף לבוא ולקבל שירות אדיב ומקצועי ובעיקר מלא בחוש הומור שמוציא אותי תמיד עם חיוך מהחנות
    יואב כץ
    יואב כץ
    2022-02-25
    שירות טוב, מקצועי, מעט יקר ביחס לאחרים
    חיים גרון
    חיים גרון
    2022-02-22
    אחלה שירות מקום נפלא
    מבשלים אוהד
    מבשלים אוהד
    2022-02-20
    נחמדים מאוד
    ליאור רגב
    ליאור רגב
    2022-02-12
    כל מה שאפשר לחלום עליו בהקשר של מחנאות ומנגל, כולל מבחר גדול של גרילי גז ומעשנות.


    © כל הזכויות שמורות לנוני גרילים בע"מ
    האתר נבנה ומתוחזק ע"י oneofus - יעוץ שיווק דיגיטלי

    קנייה מאובטחת!
    מקבלים את כל סוגי כרטיסי האשראי
    X
    רק רצינו שתדעו שבכל רכישה
    אתם בידים טובות!
    • טכנאי גז מוסמכים מעל 25 שנה
    • צוות מנוסה ומקצועי לשירותכם
    • שירות מלא גם לאחר הרכישה
    • ללא צורך באישור של טכנאי גז לאחר ההתקנה
    איזה כיף, תודה!
    0
      עגלת הקניות שלי
      עגלה ריקהחזור לקנות
      דילוג לתוכן