מעשנות בשר – הדור הבא של הבשר הביתי
עד היום כולנו התלהבנו ממנגל ביום העצמאות, סטייקים ופרגיות טעימות בחגים עם כל המשפחה.
אבל מה אם היינו מספרים לכם שתחום הבשר הביתי, עולה שלב?
מעשנות בשר הן המוצר החם החדש בכל בית של קרניבורים אמיתיים.
וגם אתם יכולים להיות כאלה, וממש בקלות!
בשר מעושן כמו במסעדה
מעשנות בשר הן כלי יוקרתי ואיכותי המאפשר עבור כל חובב בשר אמיתי להכין בשר טעים, מושקע ובלי לצאת מהבית.
בזכות המעשנות הביתיות תוכלו, כל אחד מכם, להכין ארוחת מלכים כמו במסעדה אצלכם בבית!
אז איך זה קורה?
מעשנה היא בעצם מכשיר שמטרתו בישול מזון באמצעות עישון.
נתחי הבשר מונחים במיכל מתכת סגור אשר צובר את העשן בפנים ובכך ״מעשן״ את הנתחים.
ככל שעובי המתכת גדול יותר, הטמפרטורה במיכל נשמרת יציבה לאורך זמן גדול יותר והמעשנה נחשבת טובה יותר.
עולם העישון היום תופס תאוצה, וככל שיגדל ויצמח – כך גם אתם.
כבר היום קיימות קהילות שלמות של קרניבורים ומעשנים מתחילים בכל רחבי העולם, וגם בישראל.
הקהילה החמה חושפת טיפים, מתכונים, שיטות תפעול ועישון בשר שיכולים להתאים לכל קרניבור מתחיל.
כל מה שתצטרכו כדי להתחיל ולהתאהב זה: מעשנה, בשר וכמה מוצרים נלווים.
איך מעשנים בשר?
עולם העישון – עצום.
וככל שתתנסו יותר – תדעו יותר.
מאות מתכונים ושיטות כבר פזורים בכל רחבי הרשת.
סדנאות וערבי טעימות ניתן כבר למצוא בכל מקום!
ובקבוצות הפייסבוק השונות של הקהילה המשגשגת כבר ניתן למצוא קרניבורים מקצועיים ומנוסים ששמחים להציע מניסיונם לכל מצטרף חדש.
ולשאלתנו: איך באמת מעשנים בשר?
שלב 1: בחירת המעשנה
אז מרכז העניין הוא כמובן המעשנה.
לאחר תתייעצו עם איש מקצוע לבחירת המעשנה המתאימה לכם (לפי הגודל, המיקום והתקציב) תוכלו למקם אותה במרפסת או בחצר שלכם ולהתחיל!
(למאמר המלא: איך לבחור מעשנה)
שלב 2: אביזרים נלווים
על מנת להתחיל לעשן כמו שצריך יש כמה מוצרים נלווים שכדאי שיהיו לכם:
- מד חום לבשר
- נייר קצבים
- ווים (במידת הצורך, תלוי במעשנה)
- תבלינים!
כמובן שיש שיגידו שאפשר לקפוץ ישר למים ואין צורך בדבר מלבד מעשנה ובשר!
שלב 3: שבבים / פלט
זה עולם בפני עצמו, לפי כל הדעות!
צ׳אנקים/שבבים/פלט הם בעצם ״הדלק״ של מעשנה.
הם יוצרים את העשן שבעצם מכין את הבשר עצמו!
אז מה כל כך חשוב בהם?
היום השבבים מגיעים במגוון דגמים, גדלים,ניחוחות ולא תאמינו : טעמים!
כן, לעשן יש טעם ומקנה לבשר את הטעם הייחודי והמושלם שיהפוך כל נתח בשר סטנדרטי לעולם שלם של טעמים וניחוחות!
הטעמים המובילים:
מסקיט, דובדבן, תפוח, היקורי, מייפל, וויסקי, אלמון, פקאן ואלון
כל אחד מהם נותן טעמים וניחוחות אחרים וייחודיים לבשר שלכם!
ויהפוך כל נתח למנה שונה ומיוחדת!